Ontstaan

De challenge is bedacht door een 9 jarig meisje om haar moeder en 17 miljoen andere mensen wereldwijd met de ziekte ME te helpen. Dit is haar verhaal:

Hallo ik ben Nienke en ik heb de leukste en liefste mama van de wereld!

Maar helaas kan ze bijna nooit iets leuks met mij doen. We kunnen niet samen shoppen, dagjes weg, of koekjes bakken en ze staat niet op het schoolplein om me op te wachten.

Want mijn mama is ziek.

Zij heeft ME.

myalgische encefalomyelitis.

Moeilijke naam he

ME is een hele erge ziekte, en er is nog geen medicijn voor. Het is een multisysteem ziekte en dat betekent dat heel veel dingen in mama haar lijf niet goed werken.

Mama is ook niet de enige, want in heel Nederland zijn er ongeveer 30.000 mensen en in de hele wereld 17 miljoen mensen die deze ziekte ook hebben. Volwassenen en kinderen. ME zorgt ervoor dat mama bijna altijd op bed ligt en dat als ze ook maar één klein dingetje doet zoals bijvoorbeeld douchen ze meteen geen kracht meer heeft voor andere dingen. Bij mensen met ME werkt hun accu niet goed. Gezonde mensen laden op met slapen maar mama laadt nooit verder op dan 5%

Dit maakt ons allebei heel verdrietig want we willen zo graag leuke dingen doen samen.

Dokters in het buitenland zijn onderzoek aan het doen naar een medicijn, maar ze krijgen bijna geen geld van de regering. Daarom wil ik zo graag dat iedereen helpt door geld te geven voor onderzoek,zodat mijn mama en alle andere mensen met ME op de hele wereld beter kunnen worden!

Willen jullie me helpen? In het engels zeggen ze wel eens kiss goodbye. Ik wil dat we allemaal helpen ME vaarwel te kussen door een donatie te doen voor onderzoek. Voor iedereen en voor mijn hele lieve mama.

Geef je lippen een mooie kleur en KissMEgoodbye! Als je liever zonder lippenstift doet is natuurlijk ook goed.

Ik zou het superleuk vinden als jullie een selfie willen maken met mooie kuslippen en daarop zetten #KissMeGoodbye. Die selfie kun je dan op de speciale facebook pagina zetten die bij deze challenge hoort… en natuurlijk op jullie eigen facebook, instagram, twitter of snapchat. Maar je mag ook meehelpen en doneren zonder een selfie te maken hoor

Dankjewel en een dikke kus van mij

O ja, vergeet je niet andere mensen uit te dagen voor deze challenge?